Специалисти в бранша смятат, че близките на Путин, които ще придобият

...
Специалисти в бранша смятат, че близките на Путин, които ще придобият
Коментари Харесай

Племенник на Кадиров поема национализираните активи на Данон в Русия, братя Ковалчук искат Карлсберг

Специалисти в бранша смятат, че околните на Путин, които ще придобият наследството на напусналите непознати компании, имат умения да развиват подобен бизнес 

Племенникът на чеченския водач Рамзан Кадиров - 32-годишният Якуб Закриев, беше назначен за общоприет шеф на одържавеното преди дни поделение на френската компания " Данон " (Danone) в Русия, съобщи Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

Според поддържаната от " Интерфакс " корпоративна база данни СПАРК Закриев, който е вицепремиер и аграрни министър на Чечения, е поел поста през вчерашния ден.

Назначението му беше доказано от чеченския министър на националната политика, външните работи и информацията Ахмед Дудаев. " Избирането му за общоприет шеф на " Данон " демонстрира, че представителите на екипа на чеченския президент и Герой на Русия Рамзан Ахматович Кадиров са надарени и сполучливи мениджъри ", написа той в своя Телеграм канал. " Той има голям опит на най-отговорни позиции ", добавя Дудаев.
Засега коментар от самия Закриев липсва.

Кадиров, който е непосредствен сподвижник на Путин, се обръща към Закриев в обществените медии със " скъпи ми племеннико ". Якуб е наследник на Зулай, една от по-големите сестри на Рамзан. Той е учил стопанска система в Московския държавен университет. Според в. " Ведомости " Закриев е работил на друго позиции в чеченското държавно управление от 2013 година насам.

Назначението е следващият знак за размера на смяната на собствеността в Русия, което е в ход след началото на съветската инвазия в Украйна, показва Ройтерс. При напускането на западните вложители страната получава номинален надзор върху техните активи, само че назначените шефове в действителност получават цялостни права да се разпореждат със собствеността в границите на военновременната стопанска система.

" Данон " разгласи през октомври, че ще отстъпи контрола върху бизнеса си в Русия, което може да докара до загуби от към 1 милиард евро. Преди броени дни президентът Владимир Путин подписа указ за одържавяването на активите на френската компания. Това е в унисон с оповестената му позиция, че " Русия не се нуждае от Запада и ще разчита на Китай и други сътрудници ".

Близките до Путин Юрий и Михаил Ковалчук към този момент показаха интерес да придобият национализираните активи на " Карлсберг " в Русия, чието одържавяване беше оповестено дружно с това на " Данон ", писа през вчерашния ден в. " Файненшъл таймс ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР